René Speelman

Wie is Rene Speelman?
Ik ben directeur van Group CSR Sogeti. Als je een toponderneming wilt zijn dan doe je je uiterste best voor je klanten, voor je medewerkers en voor de maatschappij. Dat alles in de juiste balans, wetende dat ze ook weer invloed op elkaar hebben. Dagelijks ben ik met veel plezier bezig met de maatschappij, in de vorm van duurzaam ondernemen. De hoofdthema’s zijn onze zorg voor het milieu; onze zorg voor de medemens én inclusiviteit. Ik ben de initiator van ProjectB, de challenge voor alle ICT Studenten om een innovatie voor mensen met een beperking te verzinnen en te prototypen. Tevens begeleid ik strategie- en brainstormsessies. Blijft er nog tijd over dan maak ik graag illustraties. 

Wat kan volgens jou een innovatie voor de toekomst binnen ICT zijn?
De ICT’er van nu en de toekomst beschikt over een scala van expertises en vaardigheden. Ik hoop van harte dat de ICTalent Awards innovaties daar een afspiegeling van zijn. Ook zal ik erop letten hoe de uiteindelijke gebruiker betrokken is in de ontwikkeling van de innovatie. Vanuit mijn dagelijks werk heb ik natuurlijk extra oog voor innovaties die bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Waar kijk je naar uit tijdens de ICTalent Awards?
Natuurlijk ben ik razend nieuwsgierig naar de briljante ideeën van de studenten en ik kan mij nu al verheugen op de presentaties waar de trots en passie van af spat! 

“Ik kan mij nu al verheugen op de presentaties waar de trots en passie van af spat! ”